Lydguiden panorama busstur

Lydguiden panorama busstur

©

På denne bussturen oppdager vi Trondheims høydepunkter, den imponerende  Nidarosdomen, utsiktspunktet Sverresli, Kristiansten festning og også arenaen for Nordisk VM 2025 i Granåsen.

Vi forlater parkeringsplassen ved Pierbadet direkte ved cruiseterminalen med buss og kjører gjennom den moderne delen av havnen. Før vi kommer til sentrum kjører vi forbi «Solsiden»   Solsiden er et område med gamle verft anlegg og er nå et livlig område med mange restauranter og kafeer. Et populært samlingssted  lokalbefolkningen som liker å tilbringe fritiden sin her og nyte den nydelige atmosfæren. Vi krysser Nidelva og kommer til sentrum hvor kjører forbi  Stiftsgården, den kongelige residens når de besøker Trondheim. Vi kjører nå ut av Trondheim forbi det tidligere fiskehallen Ravnkloa. Videre opp til Byåsen hvor vi kjører forbi Granåsen skisenter.  Her arrangeres det nordiske ski-VM i 2025. På det imponerende hoppanlegget er det mulig å hoppe hele året takket være kunstgresset.

Etter Granåsen går turen forbi  Sverresborg friluftsmuseum. Folkemuseet som er det 3. største i Norge har en imponerede samling av gamle trehus, både private hus og gårdsbruk som var typiske for denne regionen ,til og med en gammel stavkirke.  Nå kommer første fotostopp. En fantastisk utsikt over byen venter oss fra utsiktspunktet Sverresli.

Herfra fortsetter ferden ned mot sentrum og opp til Kristiansten Festning for nok et fotostopp. Etter den ødeleggende by brannen i 1681 ble festningen bygget av arkitekten Johan Caspar Cicignon. Byggingen ble fullført i 1685 og festningen skulle snart beskytte byen mot invaderende svenske tropper på begynnelsen av 1700-tallet. Festningens gunstige beliggenhet fungerte senere også som brann observasjon tårn.  I dag brukes kanonene som ligger der fortsatt til seremonielle formål.

Videre ned bakken og gjennom Bakklandet. De mange fargerike trehusene er karakteristiske for denne bydelen i Trondheim, som er en av de eldste i byen.  Siste fotostopp på vår panoramatur er Nidarosdomen. Den er en av de vakreste katedralene i Skandinavia og den best bevarte gotiske bygningen i Nord-Europa. Det ble bygget på 1000-tallet og ytterligere arbeid og renoveringer har blitt utført siden den gang. Trondheim og hele Norge er veldig stolte av dette praktbygget. Inngang til katedralen er ikke inkludert på denne turen.

Etter Nidaros katedralen kjører vi tilbake til havnen og passerer Gamle Bybroen og de gamle bryggehusene i Kjøpmanns gata.

Inkludert:

·     Audio guide tur

·     Bus transport

Hva kan dere forvente:

·     Solsiden område

·     Historiske båt- og bryggehus

·     Hotel Britannia

·     Stiftsgården - den kongelige residens

·     Ravnkloa, gamle fisketorget

·     Granåsen - Nordisk Ski-VM 2025

·     Sverresborg - friluftsmuseum med historiske bygninger (ingen inngang)

·     Sverresli utsikt - Fotostopp

·     Kristiansten festning - Fotostopp

·     Bakklandet

·     Nidarosdomen - Fotostopp (ingen inngang)

·     Gamle bybro

·     Kjøpmansgata

Bestill i dag!

Snart tilgjengelig for nedlasting

Ulike sider av Trondheim i- og utenfor

Varighet:
3 timer
Tilgjengelighet:
Mars´24 til Nov.´24
Minstealder:
0+
Gruppestørrelse:
maks. 45
Møtepunkt:
770 NOK
 /per person

Bildegalleri