Byvandring

Byvandring

©

Trondheim - en by full av kontraster. Opplev den historiske gamlebyen og moderne stil under en koselig byvandring

Turen vår begynner ved Pierbadet, rett ved cruiseterminalen, og fortsetter via togstasjonen til den moderne delen av byen. Solsiden - "The Sunny Side" - er et livlig område med restauranter og kafeer hvor mange lokale og studenter tilbringer fritiden. Vi fortsetter langs Nidelva og de fargerike bryggehusene. Dette panoramaet inviterer deg til å ta vakre bilder. Det blir fargerikt også i neste bydel – Bakklandet. Denne bydelen er veldig populær, tidligere var det et fattig arbeiderklasseområde. Datidens industrifabrikker er nå blitt ettertraktede og moderne boliger. Den attraktive trearkitekturen har blitt bevart gjennom mange år til tross for brann og massive byggeprosjekter. Vi vil nå kunne besøke et anlegg som er unikt i verden: «Trampe» sykkelheisen. En fot på pedalen - den andre på løfteplattformen og du bli dratt opp uten å anstrenge deg.

Vi kommer til sentrum via den berømte gamlebybroen med sin røde inngangsport, også kjent som "Lykkensportalen". På broen har du en flott utsikt med de fargerike bryggehusene langs Nidelva. Videre opp til Nidarosdomen, Norges nasjonalmonument og den nordligste gotiske katedralen i Europa. Den ble bygget over graven til den hellige Olav – Norges skytshelgen. Fra 1818 ble svenske-norske konger kronet her. den siste kongen som ble kronet her, var vår første konge i nyere tid 1906-Håkon VII. . Inngangsavgift er ikke inkludert i denne turen.

Noen meter fra katedralen kommer vi til markedsplassen (Torvet). Her ruver vikingkongen Olav Tryggvason over det travle torget. Han står på en 18 m høy sokkel. Vår guide vil fortelle oss historien om byens grunnlegger her. Fra vikingenes konge til nåtidens konge. Rett neden for torvet ligger Stiftsgården, den kongelige residens med den vakre slottspark. Den har vært åpen for publikum siden 1997. Videre forbi Hotel Britannia, et snev av "Wall Street" og "5th Avenue". Vi runder av vår ca. 2-timers byvandring og krysser jernbanebroen og forbi Rockheimmuseet. da endre turen vår.

Inkludert:

·     Lokal guide

Anbefaling:

·     komfortable sko

·     Bruk varme, vindtette klær

Hva kan dere forvente:

·     Solsiden og de historiske fargerike bryggene

·     Bakklandet og sykkelheis

·     Gamle bybro

·     Nidarosdom (inngang ikke inkludert)

·     Torget med Statue av Olav Tryggvason

·     Stiftsgården - den kongelige residens med slottsparken

·     Hotel Britannia

·     Rockheim Museet

Bestill i dag!

Snart tilgjengelig for nedlasting

En spasertur gjennom Trondheim sentrum

Varighet:
2 timer
Tilgjengelighet:
Jan. to Nov.
Minstealder:
5+
Gruppestørrelse:
maks. 25
Møtepunkt:
490 NOK
 /per person

Bildegalleri