Om Trondheim

En livlig studentby som du rett og slett må besøke.

Kombinasjonen av en norsk by med et relativt lite sentrum, matkulturen med det mangfoldige utvalget av kafeer og moderne sider kombinert med gamle, små og fargerike trehus er unik. Bare veien langs de gamle varehusene ved Nid-elva til den gamle røde brua er en opplevelse. La deg forføre av byens sjarm.

Nabolag i Trondheim

Det er 4 hoveddistrikter i Trondheim. Den relativt moderne Solsiden nær havnen. Her kan du virkelig nyte solen på en kafé og om sommeren beundre de vakre blomstene langs broen over Nid. Bydelen Solsiden er full av energi og gjenspeiler best trondheimsbeboernes livsglede.

Den andre spesielle bydelen er historiske Bakklandet. Her bodde tidligere arbeidere og håndverkere og de gamle trehusene skulle vike plass for en 4-felts motorvei på 1960-tallet. Heldigvis seiret trondheimerne og i dag er bydelen en av Trondheims mest populære og best bevarte juveler. Her kan du kjøpe lokale produkter, oppdage spesielle kafeer, restauranter og butikker og rusle gjennom de nesten bilfrie gatene. Bakklandet forbinder den historiske delen med sentrum av byen via den gamle røde bybroen, også kjent som «Lykkebroen». Men før du kommer til sentrum, ikke gå glipp av sykkelheisen. Unik i sin form og anvendelse går studenter fra byen blant annet opp på fjellet til universitetet.

Den tredje bydelen, selve sentrum av byen, er Midtbyen, Trondheims hjerteslag. Her er de viktigste severdighetene, som Nasjonalhelligdommen, Nidarosdomen, torget med statuen av byens grunnlegger Olav Tryggvason, Stiftsgården og også byens største butikker.

Den fjerde og siste bydelen vi vil nevne er Ila, den livlige og kreative delen av byen. Her møtes nærliggende fjord og parker, moderne og gamle tradisjonelle stiler, fargerik kunst på ulike hus. Her møter du byens kunstneriske sjel, som også utnytter fritidsmulighetene på Ila.

Trondheim ble valgt som European Region of Gastronomy i 2022, noe som absolutt har noe med de fantastiske råvarene og lokale produktene å gjøre. Mange restauranter, kafeer, bakerier og mye mer tilbyr helt spesielle lokale produkter for enhver smaksopplevelse. Det er verdt å ta en smakfull spasertur gjennom byen og utforske hva Trondheim har å by på.

Å oppdage Trondheim med oss ​​byr på mange muligheter. Enten på egen hånd med en lydguide, som ikke bare gir informasjon om severdighetene, men også mange interessante fakta og personlige erfaringer fra våre guider om Trondheim. Eller en guidet tur som en byvandring, en busstur eller en spesiell kulinarisk tur hvor du kan prøve ut lokale produkter i ulike deler av byen. La deg inspirere. Trondheim er verdt et besøk når som helst på året.

A street photo of Trondheim during the winter
A flower arrangement in one of Trondheims streets.
Kayaking in front of the Nidaros Cathredal
A view of Nidaros Cathredal